Játra jsou orgánem pro život člověka nepostradatelným. Jsou největší žlázou v lidském těle a zcela unikátní roli mají v procesu odbourávání škodlivin – detoxikaci.Naštěstí nám příroda dala skvělé potraviny, které dokážou játra chránit a regenerovat. Do svého jídelníčku nezapomeňte zařadit dostatečné množství listové zeleniny – rukolu, špenát, hořčici či čekanku. Vlašské ořechy – nejen jádra – dokonce i z jejich slupek lze vyrobit jaterní očista. Prospěšné je pití zeleného čaje a z bylinných směsí ty, ve kterých vévodí ostropestřec mariánský.
Superpotravinou, známou pro své čistící účinky je česnek – obsahuje množství látek obsahující síru, které aktivují detoxikační enzymy jater a látky alicin a selen, které chrání játra před poškozením.
Rovněž avokádo má schopnost přirozeně chránit a regenerovat játra– obsahuje velké množství složek produkujících glutation, které zesilují účinek samočištění. Konzumace jednoho až dvou avokád týdně, po dobu třiceti dnů, bude mít významný vliv na zdraví vašich jater.
Kurkuma pomáhá sistovat enzymům, které vyplavují z těla potravinové karcinogeny – výsledkem je regenerace postižených jaterních buněk. Je vědecky dokázáno, že kurkumin, hlavní složka kurkumy, projevuje schopnost blokovat rakovinu. Kurkuma rovněž zlepšuje zdravotní stav žlučníku.
Citrón a limetka– svým obsahem vitamínu C a draslíku pomáhají regulovat biologické funkce jater. Vypít každé ráno sklenici teplé vody s citrónem či limetkou je nejjednodušší způsob, jak podpořit zdraví vašich jater.
Bohužel, pokud nejsou v našem jídelníčku zastoupeny tyto potraviny často a v dostatečném množství, musíme hledat alternativy,jak si játra udržet zdravá. Seznamte se v internetovém magazínu s podpůrným přípravkem na regeneraci jater – Liv52. Pokud cítíte, že svá játra nadměrně zatěžujete, pak je možná ideální čas, jak jim ulehčit. Prospěje to nejen játrům, ale celému organismu.